dijous, 30 d’octubre del 2014

Internet com a mitjà d'informació, comunicació i aprenentatge

En aquesta assignatura exposarem el tema següent : ''Internet com a mitjà d'informació, comunicació i aprenentatge''.

La presentació del nostre tema és la següent:



Els vídeos que mostrem durant la presentació són:







Els vídeos recomenats que presentarem a la nostra presentació són:

  • Motxilla digital 
http://www.rtve.es/alacarta/videos/telediario/ministerio-educacion-quiere-impulsar-denomina-mochila-digital/1547825/ 
  • 'Internet, necessitat i dret'
https://www.youtube.com/watch?v=8sKgy2HoUDI  

Les webs recomenades són:


  • Revista comunicar:
http://www.revistacomunicar.com/

  • Revista educació 3.0

http://www.educaciontrespuntocero.com/ 


  • Educació
http://www.education.com/topic/school-bullying-teasing


  • Zona clic



La lectura recomenada és:

Bravo,P. C. (2003). Internet y aprendizaje en la sociedad del conocimiento.Comunicar, 10(20), 31-35


dimecres, 29 d’octubre del 2014

L'organització de les TICS als centres d'infantil i primaria. PLA TIC.

Bona vesprada Nens Digitals,

Ahir, 28 d'octubre, en classe les nostres companyes ens van exposar la seua recerca sobre l'organització de les TICS en els centres tant d'infantil com de primària. A més, ens van parlar del PLA TIC. Va ser una exposició molt entretinguda, van fer una breu introducció parlant una mica sobre la llei LOMCE i el paper que ocupaven les TICS en ella, a més de la utilització de les TIC com a element essencial per a informar-se, aprendre i comunicar-se. 
En segon lloc, ens van parlar sobre els models organitzatius i curriculars. En ells, ens explica com organitzar els recursos per a les aules. Els recursos amb els quals contem són: ordinadors per a totes les aules, pissarres digitals, tabletes, càmares digitals i de vídeo, webcams, armaris mòbils, projectors, racó de l'ordinador...
Centrant-nos una mica per damunt sobre la distribució dels recursos proporcionats dels que ens van parlar, les pissarres digitals han d'estar en llocs que siguen assolibles pels xiquets i s'utilitzarà quan la professora ho mane; les tabletes, estaran guardades pels professors en l'armari mòbil, el temps d'ús el determinarà la professora i és fàcil d'usar pels xiquets, ja que la fan funcionar amb els dits. En quant a les càmeres digitals i de vídeo tenen moltes possibilitats didàctiques, estan per a utilitzar-les per a ocasions com a festivals escolars, treballs en classe... A més, en la sala del racó d'ordinadors es treballa l'habilitat óculo-manual, la lectoescriptura...
Per a finalitzar, ens van parlar sobre el PLA TIC. Aquest es troba dins de la planificació curricular del centre permet la integració de les TIC com a eina didàctica. Compta amb les característiques següents: han d'estar consensuades per a tenir èxits, tenir uns objectius establits i ha de ser viable i flexible. A més, està format per uns elements com són la contextualització del PLA (característiques socials, econòmiques, culturals...), els objectius generals (del professor, del centre, dels alumnes...).

Esperem que tota aquesta informació us servisca tant com ens ha servit a nosaltres.


Leonor i Andrea.

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Automotivator

Bon dia nens digitals,

Hui hem descobert una pàgina web on podem crear un poster motivador on pots elegir la imatge, els colors, el text i elaborar-lo al teu gust. 

Ací us deixem el que hem creat nosaltres.





dijous, 2 d’octubre del 2014

Coneixeu aquesta web?

Nens digitals, 
Hui anem a compartir amb vosaltres un bon recurs per a la cerca d'informació. Es tracta d'un portal educatiu anomenat XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya). En aquesta pàgina podem trobar qualsevol tipus d'informació relacionat amb l'educació en general. Per tant, és una bona eina per a tot el professorat. 

Entreu i compartiu la vostra opinió amb nosaltres. 

Andrea i Leonor. 



Penseu que tots som creatius?

Hola a tots,
En aquesta entrada volem compartir amb vosaltres un vídeo que ens pareix molt interessant. En ell podreu veure una entrevista que li fa Eduard Punset a Ken Robinson, expert en el desenvolupament de la creativitat.
Esperem que el gaudiu tant com nosaltres ho hem fet.

Andrea i Leonor.