dijous, 4 de desembre del 2014

Tema 11: Utilització educativa del so. Els podscast, la música i la ràdio.

En primer lloc hem de saber què són les podscasts.

El podcast es un mode de difusió de continguts multimèdia mitjançant  subscripció, és a dir, una nova via de publicació de continguts en àudio o vídeo, als quals accedim a través d´una subscripció a una font o canal d´informació.  Una altra definició més senzilla seria dir que és un arxiu  distribuït mitjançant un sitema RSS o per subscripció, on el contingut  pot ser molt divers ( so, vídeo, programes de radio...)
Dins de les Podcasts podem destacar iTunes i Juice:

iTunes: és un reproductor de mitjans i botiga de continguts multimèdia exclusiu de Apple amb el qual pots gestionar tots els dispositius d´aquesta marca ( iphone, ipad...) . Dins de iTunes pots comprar nous arxius com per exemple música, revistes, llibres, etc.





Juice:és un client de podcasting per descarregar i organitzar material d´àudio des de diverses fonts online. És lliure, està en més de 15 idiomes, està adaptat per a discapacitats visuals 
i funciona no més per a windows.





En el apartat música a internet, destaquem tres: 

1. Spotify: és una aplicació empleada per a la reproducció de música vía streaming  en mòbils, tablets y ordinadors. Te dos versions, una gratuita amb publicitat i l´altra de pagament sense publicitat (versió premium)




2.Soundcloud: és una plataforma de distribució d´àudio en línia on els usuaris poden col·laborar, proporcionar i distribuir els seus projectes musicals. 
Al contrari de spotify, en soundcloud 
els usuaris poden fer comentaris i això la fa més participativa.



3. Audacity: és l´editor d´àudio difós en GNU/LINUX. Amb aquest editor pots gravar a temps real i editar arxius en mp3. A més pots convertir arxius en qualsevol format.


Per últim, cal destacar la ràdio. Hem de distinguir entre dos tipus, digital i internet. En aquest cas destaquem 3 ràdios on-line.

1. Ràdio disney:perteneix a The Walt Disney Company i els continguts què podem trobar són destinats a xiquets i adolescents.


2. Ràdio Solidaria Amiga: és una ràdio escolar feta per els alumnes de primaria del col·legi públic "El murtal" situat a la cala de Benidorm.  

3. Baby ràdio: dirigida a xiquets de 0 a 6 anys, on podem trobar tota mena de contes, música i espectables musicals.


Per últim les nostres companyes ens han recomanat aquestes webs:
I  la següent lectura:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada