dissabte, 8 de novembre del 2014

Tema 13. El vídeo a l'Educació Infantil

Hola nens digitals, 

Ja estem ací amb nova informació per a tots vosaltres. 
El dijous, les nostres companyes ens van exposar el tema 13 El vídeo a l'Educació Infantil. Van començar per una introducció on ens van parlar sobre el vídeo com a recurs didàctic, com mitjà de gran interés per als docents i la diversitat de funcions que té. A continuació, ens van parlar sobre els avantatges i desavantatges que suposa utilitzar el vídeo. Els avantatges serien els següents: seqüències aïllades, elements verbals i no verbals, és a dir, pot aparèixer text/veu o no, pot ser tot imatge, transferència de la realitat, representem el que volem dir, context no abstracte. I els desavantatgesselecció de la informació, realitat parcial (no es mostra tota la realitat), possibles problemes tècnics, coneixements per part del docent. 
Més tard, es van centrar en contar-nos quines eren les funcions del vídeo: formar al docent, és a dir, que vagen adquirint més coneixements; com a instrument d'avaluació, aquest el podem utilitzar gravant als xiquets i després observar si han millorat; motivar, amb el vídeo els xiquets aprenen per un altre mètode i finalment, transmetre informació, completant la informació. Seguidament, ens van parlar dels objectius que tenia utilitzar el vídeo, que són els següents: analitzar, familització de les tecnologies, conèixer el procés d'un vídeo, presentar resultats i adquirir criteris didàctics
Finalment, ens van dir les fases per a elaborar un vídeo. La primera de totes seria una observació i preparació, a continuació quan ja hem fet eixa observació, escriure les notres idees, determinar qui és el públic, és a dir, pensar a qui va dirigit, ser breu, ja que el temps és escàs, i utilitzar l'acció i la creativitat. I finalment, fer el nostre vídeo.  

I açó és tot per hui, la setmana que ve més. 

Fins aviat, Nens Digitals.

Leonor i Andrea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada