dimarts, 18 de novembre del 2014

TEMA 5. UTILITZACIÓ DE LES XARXES SOCIALS EN L'EDUCACIÓ

Bona vesprada Nens, 

Ja som aquí una setmana més. Hui les nostres companyes ens han explicat el tema ''La utilització de les xarxes socials en l'educació'' 

Per a començar amb l'exposició, ens han fet una breu introducció en la qual ens han contat per damunt que eren les xarxes socials, que són llocs on es pot compartir informació i a més a més, es poden utilitzar com a mitjans de comunicació. També per a la introducció ens han mostrat i fet unes preguntes sobre quines xarxes socials utilitzem més i quines utilitzem menys. 

A continuació, ens han parlat més sobre les xarxes socials, en concret sobre la seua tipologia. Ens han dit que hi havien tres tipus de xarxes socials: d'exposició, de continguts i de comunicació. En les xarxes socials d'exposició, trobem el Facebook. A les de continguts trobem Youtube i a les de comunicació ens trobem amb el Twitter.












Més tard, ens han parlat sobre els avantatges i riscos que tenen les xarxes socials. 
Els avantatges, serien els següents:

  • Són totalment gratuïtes.
  • Ens permeten informar de les coses que passen.
  • Serveixen per a compartir informació.
  • Ens deixen comunicar-nos amb persones de tot el món.
  • Organitzar moviments (vagues, reunions, etc).
I els riscos:
  • Mal ús de les dades, segons en quins llocs podem fer un mal ús de les dades i perdre tota la nostra privacitat.
  • Moltes vegades facilitem informació que no hauriem de facilitar-la.
  • Ens aïllem de la vida social real.
  • Moltes vegades es pateix bulling.
Quan ens han comentat aquests avantatges i riscos, ens han posat un vídeo on ens explicaven molt bé què són les xarxes socials. 
Abans d'acabar, ens han parlat de l'ús de les xarxes socials tant en l'àmbit educatiu d'Educació Infantil com el de Primària.
En quant al d'Infantil, el podem utilitzar per a desenvolupar les habilitats del xiquet, per a que els professors es puguen coordinar i per a mantenir informats als pares.
I en Educació Primaria, l'utilitzem de la mateixa manera que a infantil, però amb avantatge, ja que els xiquets tenen més capacitat per a desenvolupar-se. Ens han posat l'exemple de la pàgina Edmodo, que és una pàgina pareguda al Facebook, però és tancada, no té perill i tan sols hi ha dos perfils, el del mestre i el dels alumnes.

I per a finalitzar, ens han mostrat una sèrie de possibilitats educatives, com ara la interacció de dos col·legis a través del blog, un grup tancat a Facebook o creant un conter a Twitter.

Ens han recomanat el vídeo següent:


Esperem que us servisca aquesta informació.

Fins aviat.

Leonor i Andrea



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada