dimarts, 4 de novembre del 2014

La competència digital en l'alumnat.

Benvolguts Nens Digitals, 

Hui estem ací per a comentar-vos l'exposició que ens han donat les nostres companyes hui a classe. El seu tema tractava sobre 'La competència digital en l'alumnat'. Ens han fet una breu introducció, i més tard han aprofundit en què és la competència digital, quines són les competències digitals clau, els objectius, els avantatges i desavantatges, la metodologia i les possibilitats educatives a dur a terme amb aquestes competències. Per a finalitzar, han buscat unes webs i ens les han recomanat.

En primer lloc, ens han explicat que és una competència digital,  és un conjunt de coneixements, capacitats, destreses i habilitats, per a la utilització estratègica de la informació, i per a aconseguir objectius de coneixement tàcit i explícit, en contextos i eines pròpies de les tecnologies digitals. A continuació, ens han parlat sobre quines són les competències clau, que esmentarem algunes més importants com ara: buscar, seleccionar i analitzar la informació a través de diverses fonts d'informació; conèixer les parts d'un ordinador; utilitzar el llenguatge gràfic per a interpretar la realitat propera... En quan als objectius de la competència digital en l'alumne serien: la creativitat i la innovació; investigació i maneig de la informació; pressa de decisions; buscar, seleccionar i analitzar i un llarg etcètera. 
Com tot, la competència digital té uns avatantatges i uns inconvenients. Alguns dels avantatges, serien els següents: despertar l'interès per conèixer temes; fomentar la creativitat; potenciar l'afany de coneixement, desenvolupar l'agudesa visual, auditiva i motriu... I els desavantatges serien: que perdem a vegades molt de temps, que moltes famílies no tenen recursos per a poder comprar ordinadors o tabletes, que moltes pàgines web no són de fiar...
Finalment, ens han parlat de la metodologia i les possibilitats educatives, que són els apartats on ens han explicat més o menys com utilitzar aquestes competències. 

Esperem que aquesta informació us servisca. 

Nosaltres tornarem d'ací una setmana amb nova informació que compartirem amb tots vosaltres. 

Leonor i Andrea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada